Tacamurile biodegradabile pentru cei ce iubesc mediul inconjurator
tacamuri biodegradabile

Tacamuri biodegradabile 


In prezent, viata noastra se desfasoara intr-un ritm alert, astfel incat oamenii nu mai au mereu timp sa gateasca acasa sau sa ia masa in oras la restaurant, de aceea prefera sa economiseasca timpul pentru cei dragi si sa comande mancare la pachet.

Astfel, industria alimentara s-a adaptat si s-a concentrat pe nevoia omului de a servi mancarea rapid, dezvoltandu-se astfel industria de catering, care ofera o alternativa comoda si rapida pentru persoanele care nu au timp sa serveasca masa la restaurant. De asemenea, odata cu pandemia si inchiderea restaurantelor, zona de livrare la domiciliu a crescut foarte mult, iar odata cu ea si consumul ridicat de tacamuri si vesela de unica folosinta, caserole si alte tipuri de ambalaje, precum pungile.


Solutii biodegradabile pentru mancarea in sistem home delivery

La inceput, solutiile pentru transportul si consumul mancarii in sistem delivery erau tacamuri (cutite, furculite, linguri) si ambalaje de unica folosinta din materiale puternic poluante, precum plasticul si polistirenul, care se degradeaza in mii de ani in mediul natural.

Din fericire, exista o solutie sustenabila si mai prietenoasa cu natura la acesta problema presanta. Acesta alternativa este reprezentata de produsele destinate ambalarii si consumului mancarii care sunt biodegradabile.

Fie ca vorbim de tacamuri, precum furculitele, cutitele sau chiar si recipientele in care se transporta mancarea, sau din care se consuma mancarea sau bautura, aceste produse sunt fabricate din materiale naturale, biodegradabile si reciclabile. Acest lucru inseamna ca putem contribui eficient si simplu la sanatatea planetei pe termen lung. 

Ce inseamna biodegradabil

La sfarsitul ciclului de viata determinat de utilizare, poti colecta selectiv aceste tacamuri biodegradabile si ambalaje spre a fi reciclate, astfel incat sa nu polueze mediul inconjurator si sa nu stea in gropile de gunoi foarte mult timp, asa cum se intampla cu numeroase materiale plastice.

Daca ai un business in zona de alimentatie publica si esti un antreprenor care doreste sa contribuie in mod pozitiv la binele mediului inconjurator si sa ofere un plus societatii si mediului in care traim, poti face tranzitia catre vesela biodegradabila.

Stim ca folosirea ambalajelor si tacamurilor realizate din materiale care pot fi reciclate cu usurinta, reprezinta un pas practic pe care il poti face pentru a-ti indeplini obiectivele de sustenabilitate.

Mai jos, iti oferim si alte beneficii ce vin la pachet cu folosirea tacamurilor si ambalajelor biodegradabile.

 

  1. Clientii tai iti vor aprecia si recomanda mai mult serviciile daca vor vedea ca ai o abordare eco-friendly

Exista o tendinta din ce in ce mai mare de a avea grija de mediu. Si indiferent daca faci sau nu parte din acea miscare, exista sanse foarte mari ca multi dintre clientii tai sa fie, dorindu-si sa lase o lume mai curata pentru copiii lor.

  1. Tacamurile si vesela biodegradabila arata foarte bine

Din fericire, vesela din bambus, trestie de zahar sau lemn usor este mult mai atractiva decat articolele realizate din plastic.

De fapt, culorile neutre si naturale ale tacamurilor biodegradabile se potrivesc cu aproape orice decor si adauga o nota frumoasa si eleganta meselor tale.

  1. Articolele biodegradabile pot fi usor de personalizat cu logo-ul companiei

Personalizarea veselei biodegradabile este foarte usor de realizat. Alegi designul, sigla sau textul dorit si acestea vor fi imprimate in mod prietenos pe suprafata tacamurilor si a ambalajelor biodegradabile utilizate.

  1. Vesela biodegradabila este mai rezistenta

Ai deteriorat vreodata o furculita sau o lingura de plastic in timpul utilizarii?

Da, si noi. Spre deosebire de fragilitatea acestor tacamuri din plastic, tacamurile din lemn, spre exemplu, sunt mult mai rezistente si pot fi utilizate fara emotii pe parcursul mesei.

  1. Curatenia produselor

Evenimentele cu multi prieteni sunt foarte distractive, dar la sfarsitul zilei te simti atat de obosit incat ultimul lucru pe care vrei sa-l faci este sa incepi sa speli o gramada de tacamuri si farfurii.

Din fericire, farfuriile ecologice necesita un efort minim pentru curatare. Tot ce trebuie sa faci este sa le pui in cosul dedicat reciclarii tipului de ambalaj respectiv si esti gata.

 

 

Echipament de protectie – cand este obligatoriu?