Retete rapide pe care le poti prepara cu folie aluminiu

Vara este sezonul preparatelor la gratar sau la cuptor, in aer liber. Nimic nu este mai placut decat sa te bucuri de atmosfera relaxanta din serile de vara si sa-ti rasfeti familia cu preparate delicioase.

In acest sezon sunt la mare cautare preparatele usoare, dar hranitoare. Pentru a le realiza, poti utiliza folie alimentara. Aceasta pastreaza sucurile alimentelor preparate la foc sau in cuptor, astfel ca atat carnea, cat si legumele isi mentin savoarea pentru a te rasfata la maximum cu un gust apetisant. 

In continuare iti prezentam cateva retete pe care le poti incerca in aceasta vara. Este vorba despre retete usor de pus in practica, din ingrediente proaspete si care nu sunt foarte costisitoare. In schimb, gustul va fi unul pe masura asteptarilor!

Retete cu peste si fructe de mare in folie alimentara

Pestele si fructele de mare se gatesc foarte des in folie alimentara, pentru ca in acest mod isi pastreaza gustul și nu se usucă. In plus, se gatesc uniform si isi pastreaza nutrientii.

Somon la gratar cu sparanghel

Gatirea pestelui in folie este, asadar, o idee foarte buna, pentru ca astfel ai parte de gustul sau autentic. Pentru aceasta reteta simpla, pentru o persoana, ai nevoie de o bucata de folie alimentara, pe care asezi 4-5 tije de sparanghel si deasupra un file de somon, o lingura de unt si doua felii de lamaie. Impacheteaza folia bine, incinge gratarul, asaza pachetelul si tine-l la copt pana ce somonul este gatit si sparanghelul este fraged.

Creveti la gratar, cu porumb si legume

In pachetelele din folie adauga urmatoarele ingrediente: crevetii curatati si decorticati, bucatile de porumb taiate transversal, ceapa rosie tocata solzi, cativa catei de usturoi si condimente (sare, chimen, cimbru, patrunjel proaspat tocat, piper negru macinat). Sigileaza pachetul si asaza-l pe gratarul proaspat incins, cate 6-8 minute pe fiecare parte. Cand este gata, desfa pachetelul si orneaza cu patrunjel verde si felii de lime.

Scoici cu usturoi si lamaie la cuptor

Pentru inceput, spala bine scoicile cu apa rece, preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi taie patru bucati mari de folie de aluminiu, impatureste marginile pentru a crea o margine inalta, astfel incat sa poti aseza lichide in ele si sa nu se scurga. Imparte scoicile in aceste bucati de folii si adauga cativa catei de usturoi, o lingurita de unt, felii de lamaie, sare, piper, oregano sau cimbru si patrunjel tocat. Stropeste fiecare pachetel cu vin alb si sigileaza-l, astfel incat sa nu iasa aburii din interior. Transfera pachetelele in cuptor, pe o tava, si coace-le timp de 15-20 de minute.

Retete cu pui in folie alimentara

Puiul gatit in folie alimentara este suculent si absoarbe aromele celorlalte ingrediente, pentru o experienta culinara bogata si incantatoare. Gateste in aceasta vara puiul altfel fata de cum te-ai obisnuit si impresioneaza-i pe cei dragi! 

Pui hawaian cu ananas si legume

Aceasta poate fi o cina delicioasa pentru tine si familia ta, iar timpul de gatit este foarte mic si nu implica un efort prea mare din partea ta. Ai nevoie de: folii de aluminiu, piept de pui fraged si fara piele, ananas taiat cubulete, legume (ceapa rosie, ardei gras), precum si de un sos acidulat. Dupa preferinte, mai poti adauga coriandru, boia de ardei, ghimbir si usturoi, sare si piper. Poti aseza pachetelele sigilate atat pe gratar, cat si in cuptor, si le vei lasa la gatit timp de minimum 20 de minute.

Pulpe de pui cu cartof dulce

Pentru aceasta reteta ai nevoie de: 4 pulpe de pui, 2 cartofi dulci mari, taiati cuburi, usturoi, 2 linguri de ulei de masline, o lingura de miere si sucul de la o lamaie. Condimentele pe care le poti adauga sunt: o lingurita de cimbru uscat, sare si piper dupa gust, precum si patrunjel. 

Cuptorul va fi preincalzit la 200 de grade Celsius, iar in el, pe o tava, vei aseza pachetelele aranjate astfel fiecare: pe o folie alimentara asezi mai intai pulpele de pui, dupa care imparti cuburile de cartofi dulci in jurul lor, adaugi usturoiul tocat marunt si stropesti cu ulei de masline, miere si suc de lamaie, presarand apoi condimentele. Pachetelele vor fi tinute la cuptor timp de 35-40 de minute, pana cand puiul este gatit complet, iar cartofii dulci sunt fragezi.

Reteta vegana sau de post in folii de aluminiu

Pentru vegani sau pentru persoanele care tin post, legumele in folie alimentara pot fi o solutie salvatoare in acele zile in care ne intrebam: „ce sa mai mananc azi?”.

Legume mediteraneene in folie alimentara

Pentru a prepara legume mediteraneene ai nevoie de: o vanata, un dovlecel, un ardei rosu – toate taiate felii, si o ceapa rosie taiata rondele subtiri. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, taie bucatile de folii suficient de mari astfel incat sa poti impacheta portii individuale. Asaza feliile de vinete, de dovlecel, de ardei rosu si rondelele de ceapa pe fiecare bucata de folie alimentara si stropeste fiecare pachet cu ulei de masline si cu suc de lamaie, adaugand dupa preferinte, sare, piper, oregano sau busuioc proaspat tocat. Pachetelele pot fi asezate pe o tava de copt si tinute la cuptor circa 20-25 de minute, pana cand legumele sunt fragede si aromate. 

Retetele pe care ti le-am prezentat sunt o solutie ideala pentru o masa rapida, sanatoasa si gustoasa. Preparate in folii de la Ambalaj Market, alimentele isi pastreaza aromele si sucurile, astfel ca nu vei da gres cu o cina pregatita simplu si eficient, la cuptor sau la gratar.

Intrebuintari pe care le au bolurile pentru supa de unica folosinta in orice gospodarie