Paharele din carton – Pot fi refolosite?

Pe masura ce preocuparile legate de mediu continua sa creasca, tot mai multi oameni cauta modalitati de a reduce deseurile si de a minimiza impactul ecologic. Un domeniu in care acest lucru este deosebit de relevant este cel al folosirii paharelor din carton, care sunt foarte utile in cafenele, restaurante fast-food-uri si birouri.

In timp ce multi oameni presupun ca paharele din carton pot fi folosite doar o singura data inainte de a fi aruncate, exista un interes tot mai mare pentru a afla daca acestea pot fi reutilizate. In continuare, vom incerca sa raspundem la aceasta intrebare.

pahare carton

Pahare carton – Sunt refolosibile?

In general, paharele din carton nu sunt concepute pentru a fi refolosite, cel putin nu cu acelasi scop. Acestea sunt acoperite cu un strat cerat sau film de plastic foarte subtire, pentru a preveni scurgerile, ceea ce poate face dificila curatarea lor in mod corespunzator cu scopul de a le refolosi pentru bauturi. In plus, structura paharelor din carton poate fi deteriorata in urma spalarii, existand riscul ca acestea sa nu mai fie la fel de rezistente.

Desi cartonul nu este un material conceput sa reziste la spalari, exista unele tipuri de pahare din carton proiectate foarte solid, care mai pot fi reutilizate de cateva ori. In cazul in care vrei ca impactul tau asupra mediului sa fie cat mai mic, poti incerca sa cureti paharele din carton, iar daca rezista spalarii cu apa si detergent, le poti reutiliza fara probleme. 

Chiar daca majoritatea paharelor din carton nu sunt refolosibile pentru a pastra din nou lichide in ele, reprezinta una dintre cele mai bune alternative la paharele clasice din sticla sau la cestile din ceramica, in comparatie cu paharele din plastic. Cartonul, spre deosebire de plastic, are un impact mai mic asupra mediului inconjurator. Asadar, daca doresti sa reduci impactul asupra mediului, utilizarea unui pahar din carton este, in general, o alegere mai buna decat alte tipuri de pahare de unica folosinta.

Pahare carton – Alternative de refolosire

Am mentionat anterior faptul ca paharele din carton nu se refolosesc pentru bauturi, dar ca pot fi utilizate in alte scopuri. Dupa ce consumi bautura din pahare, le poti spala cu grija. Lasa-le la uscat si apoi refoloseste-le pentru:

·         sortarea suruburilor si a piulitelor;

·         plantarea rasadurilor sau a plantelor aromatice;

·         produse de mercerie;

·         arts & crafts.

Reciclarea sau reutilizarea paharelor din carton este importanta din mai multe motive. Poti contribui la reducerea cantitatii de deseuri, economisesti resurse si energie, reduci emisiile de gaze cu efecte de sera sau ajuti la conservarea resurselor naturale folosite in productia de carton.

Asadar, chiar daca nu tot timpul mai putem reutiliza paharele din carton in scopul pentru care au fost facute, acela de a consuma bauturi calde sau reci, nu inseamna ca nu putem face un minim de efort pentru a contribui la protectia mediului inconjurator. 

Consulta chiar acum oferta variata de pahare din carton din magazinul nostru online si alege produsele de care ai nevoie!
Din ce se face hartia igienica?