Sunt putine lucruri mai reconfortante intr-o zi de iarna decat sa stii ca te asteapta acasa o supa facuta in casa. Chiar siprepararea supei poate fi oarecum meditativa, mai ales daca iti place sa gatesti.Taierea metodica a ingredientelor in cuburi mici si simetrice, tocarea zarzavatului, apoi fierberea lenta si aromele delicioase care incep sa se raspandeasca in toata casa. La fel se intampla si in cazul mancarurilor traditionale, delicioasele tocanite cu sos, mancarea de mazare, ghiveciul de legume si altele.
Beneficiile supei si altor alimente facute in casa sunt numeroase: tu controlezi lista de ingrediente, este mai economic si satisfacta resimtita dupa ce mananci ceva delicios gatit de tine este de nepretuit. De asemenea, poti face o cantitate mai mare de supa, pe care o pui deoparte in frigider pentru zilele viitoare din cursul saptamanii sau in congelator, pentru o perioada mai lunga, fiind rapid gata de consum atunci cand vei avea nevoie de comfort food. Trucul este sa stii cum sa pastrezi portiile de supe in cel mai eficient si sigur mod.
Boluri supa – Solutia salvatoare pentru pastrarea mancarii
Bolurile de supa cu capac, de unica folosinta, sunt ideale pentru a portiona supele si a le pastra proaspete mai mult timp in frigider sau in congelator. Mai mult decat atat, acestea ocupa si mai putin spatiu in frigider, in comparatie cu o caserola sau o oala de supa, pentru ca pot fi asezate unul peste celalalt. Nu in ultimul rand, daca folosesti boluri cu capace elimini riscul transferului de miros intre alimentele din frigider.
Asteapta ca supa sau alt fel de mancare gatita sa fie complet racite inainte de a le depozita in frigider sau in congelator. Pentru scurta timpul de asteptare, poti pune alimentele in boluri cat sunt calde inca. Fiind o cantitate mai mica de mancare in fiecare recipient, se va raci mai repede.
Daca pui supa in congelator, ai grija sa nu umpli bolul in intregime. Lasa 3-4 centimetri, deoarece, atunci cand ingheata, supa isi va mari volumul. Este valabil si pentru felurile de mancare cu sos. Recomandarea este sa nu congelezi supa care contine taitei sau orice alt tip de paste, deoarece textura se va schimba in procesul inghet-dezghet, iar gustul supei va avea de suferit.
Bol supa cu capac – Ce opțiuni ai la dispoziție?
Pentru a pastra supe si alte alimente la frigider sau congelator, este recomandat sa folosesti boluri cu capac, de unica folosinta. Evita sa folosesti borcane din sticla, pentru ca acestea se pot sparge, iar caserolele din plastic nu sunt tocmai cea mai sanatoasa alegere, nici pentru tine, nici pentru mediu.
Un tip de bol supa cu capac pe care iti recomandam sa il folosesti poate fi gasit chiar in magazinul nostru online. Este vorba despre bolurile kraft cu capac, disponibile in variantele de 355 si 770 de ml. Optiunea in care poti stoca mai multa supa este ideala pentru doua portii. Iti recomandam bolurile kraft cu capac deoarece rezista foarte bine chiar si la congelator. In plus, marginea bolului este usor iesita in afara, astfel incat sa nu existe riscul de scurgeri accidentale.
Daca folosesti boluri cu capac, supele si mancarurile gatite pot fi pastrate in frigider intre 4 si 7 zile, in functie de ingredientele folosite, iar la congelator rezista pana la 3 luni. Comanda-le si tu chiar acum si asigura-te ca ai mereu o supa in congelator, gata sa fie incalzita in zilele friguroase!