Cum se foloseste corect hartia de copt?
hartia de copt

Cu totii am avut momente in care am dorit sa pregatim un desert delicios, insa ne-am confruntat cu o problema: cum sa evitam lipirea desertului de tava de copt? Raspunsul simplu la aceasta problema este folosirea hartiei de copt. Insa, pentru a profita la maximum de beneficiile acesteia, este important sa stim cum sa o folosim corect.

In acest articol, vom discuta despre cum sa folosim hartia de copt pentru a obtine cele mai bune rezultate in bucatarie!


Alege hartie de copt potrivita

Exista doua tipuri de hartie de copt disponibile pe piata: pretaiata sau intreaga. In general, hartia cu margini taiate este mai usor de manevrat si mai potrivita pentru utilizarea in cuptoarele standard. Hartia la sul intreg poate fi utilizata pentru coacerea pe gratar sau pentru preparatele care necesita o tava de dimensiuni mai mari, pentru ca o poti taia exact la dimensiunile de care ai nevoie. Aceasta este, de asemenea, o varianta mai economica.

Cum asezi hartie de copt corect in tava?

Pentru a evita lipirea, este important sa asezi hartia de copt corect in tava. Trebuie sa tai hartia de copt intr-un dreptunghi sau orice alta forma necesara, astfel incat sa se potriveasca cu dimensiunea si forma tavii de copt. Asigura-te ca hartia acopera toate partile interioare ale tavii, astfel incat sa nu existe zone neacoperite care ar putea duce la lipirea preparatelor de tava.

Foloseste hartia de copt pentru a proteja tava

Hartia de copt nu numai ca ajuta la prevenirea lipirii alimentelor, ci si protejeaza tava de copt de murdarie si depuneri de alimente. Asta inseamna ca poti economisi timp si energie la curatarea tavii.

Foloseste hartia de copt pentru a controla coacerea

Hartia de copt poate fi folosita pentru a controla coacerea si a obtine rezultate uniforme. De exemplu, daca vei coace o prajitura care se rumeneste prea repede, poti acoperi prajitura cu hartie de copt, pentru a incetini procesul de coacere si pentru a evita arsurile.

Hartia de copt poate fi folosita si pentru gatirea cu aburi

Hartia de copt poate fi folosita si pentru gatirea cu aburi. Acest lucru este posibil prin plierea hartiei de copt intr-un pachetel mic, pe care il poti umple cu legume sau carne. Acesta este un mod sanatos si gustos de a gati alimentele fara a adauga grasimi suplimentare.

Daca esti in cautarea unui mod sanatos de a reduce grasimile in preparate, poti folosi hartia de copt in loc de unt sau ulei, asezand hartia de copt in tava si adaugand alimentele direct pe aceasta. Datorita stratului neaderent, alimentele nu se vor lipi si se vor gati uniform.

Nu folosi hartia de copt in cuptorul cu microunde

Este important de retinut ca hartia de copt nu trebuie folosita in cuptorul cu microunde. Deoarece hartia de copt este fabricata din fibra naturala, aceasta poate lua foc. In schimb, poti folosi vase de sticla sau ceramice si chiar caserole rezistente pentru gatit in cuptorul cu microunde.

In concluzie, hartia de copt este un element esential in bucataria oricui, pentru a evita lipirea alimentelor si pentru a facilita procesul de curatare a vaselor. Daca urmezi sfaturile de mai sus, vei obtine cele mai bune rezultate in bucatarie si vei putea prepara deserturile si mancarurile preferate fara probleme.

Hartia pentru copt de la Ambalaj Market este de foarte buna calitate si nu ar trebui sa iti lipseasca din bucatarie. Disponibila la rola de 3 kg si cu o lungime de 38 de cm, aceasta poate fi folosita in orice tava, indiferent de forma, daca o tai la dimensiunile necesare. 

Consulta oferta noastra si achizitioneaza chiar acum hartia de copt la pret super avantajos! 

Cate calorii are un bol de supa de pui?