Cum se aranjeaza servetelele la masa?
servetele

Servetelele sunt o piesa de rezistenta in orice casa, mai ales cand vine vorba de luarea mesei, la care ele sunt indispensabile. Pe langa faptul ca ne ajuta sa ne pastram un aspect cuviincios in timpul mesei, pentru ca le folosim atunci cand trebuie sa ne curatam daca ne-am murdarit de mancare, ele ne pot inspira sa le asezam cat mai frumos cu putinta pentru a inviora aspectul general al mesei.

servetele

Utilizarea comuna pentru servetele in cadrul mesei

In cele mai multe cazuri, am fost invatati ca servetelele se aseaza in dreapta farfuriei, iar deasupra se plaseaza tacamurile. Rolul servetelelor, dupa cum am spus, este sa ne ajute sa evitam diferite situatii neplacute, dar si pentru a ne ajuta sa ne simtim confortabil atunci cand mancam in familie sau intr-un cadru formal. De multe ori, folosim servetelul pentru a masca anumite gesturi ce nu pot fi facute in largul nostru de fata cu ceilalti, de exemplu, dar si ca sa evitam pete nedorite pe haine atunci cand suntem la masa sau poate chiar sa delimitam clar tacamurile sau paharele de pe masa, deosebindu-le de ale celorlalti.

Pe de alta parte, poti explora mai multe mijloace prin care iti poti pune creativitatea in practica atunci cand vorbim despre servetele. Fie ca alegi servetele simple sau unele din material textil, colorate sau albe, in nuante neutre sau blande, internetul iti pune la dispozitie o multime de  feluri in care sa le impaturesti. Tine cont insa ca simplitatea este de multe ori eleganta, asadar poti alege metode cat mai simple si mai creative, fara sa te complici prea tare.

Cum sa facem din servetele niste accesorii demne de apreciat

Servetelele vor fi de mare ajutor si atunci cand vom aseza tacamurile si paharele, respectand astfel un anume cod ce presupune o asezare corecta a acestora in functie de meniul care se serveste la masa. Desi nu multa lume mai tine cont de aceste reguli de conduita corecta in asezarea mesei, este important sa ne informam corect si sa tinem cont de ele pentru o mai buna organizare, chiar daca oaspetii nostri nu le vor cunoaste sau nu le vor aprecia. Probabil ca isi vor da seama ca acestea sunt mai importante in desfasurarea organizata si ordonata a mesei, asa incat fiecarei persoane participante la masa sa i se delimiteze clar spatiul si obiectele pe care le poate folosi in cadrul acesteia.

Servetelele sunt asadar, accesorii ce nu pot lipsi de la nicio masa, chiar daca este una rafinata si sofisticata sau una simpla, desfasurata in familie. Chiar daca acestea au un rol pragmatic, ele isi mentin si latura estetica, putand fi acele detalii care fac diferenta, demonstrand invitatilor nostri cp suntem dornici sa-i implicam intr-o atmosfera primitoare si calda. In aceasta nota, daca ne dam putin timp dar si rabdare pentru a pune la cale niste aranjamente deosebite din servetele, chiar putem da dovada de un plus de rafinament, pe care cu siguranta cu totii il vor aprecia, in cele din urma.

Tine cont de evenimentul pentru care pui masa, iar daca este vorba de o sarbatoare anume, o aniversare sau orice alt tip de ocazie speciala, incearca sa decorezi masa intr-o tematica care sa rezoneze cu natura acesteia, dar si cu backgroundul specific. De exemplu, de Craciun, poti sa te inspiri alegand modele de impaturire a servetelelor care sa se potriveasca acestui vibe de sarbatori de iarna.

In concluzie, daca doresti sa faci dintr-o masa obisnuita - formala sau informala - una deosebita, la care oaspetii sa se simta rasfatati, pune accent si pe servetele si pe aranjarea lor si completeaza cu ajutorul acestora decorul la care te-ai gandit.
Folie de aluminiu – cum sa o folosesti corect?