Cum alegi forma de copt pentru cozonac?
Drumul spre inima si placerea celor dragi trece prin stomac, mai ales de sarbatori, cand in mai toate casele se simte aroma dulceaga de cozonac proaspat scos din cuptor. Aceasta este cea mai frumoasa declaratie de iubire pentru copii, nepoti, parinti si bunici in prag de Craciun: un preparat traditional, realizat cu migala si daruire, pentru bucuria lor sincera.
Aproape ca nu exista roman sa nu se dea in vant dupa gustul de cozonac cald, cu cacao si nuca! Dar cei care il pregatesc in casa trebuie sa fie atenti la cateva aspecte pentru a se bucura de un produs bine crescut si delicios, iar unul dintre ele este ce forme de copt sunt cele mai indicate.
Forme de copt cozonaci – Cum alegi forma, dimensiunea si materialul
In continuare poti descoperi cateva criterii care sa te ajute sa alegi acea forma perfecta pentru un cozonac desprins parca din revistele de gastronomie.
Forma – stii deja, din copilarie, de cand te invarteai pe langa bunica sau mama care framanta cozonacii si punea aluatul la dospit in tavile rectangulare ca aceasta este forma cea mai buna pentru cozonaci. Forma trebuie sa aiba peretii inalti, pentru a permite aluatului sa creasca nestingherit si sa nu se verse in cuptor. In schimb, daca preferi tavi de alte forme in care sa pui aluatul de cozonac (rotunde, patrate) desigur ca si acestea sunt potrivite.
Dimensiune – vrei un cozonac de dimensiune mai mica sau unul de dimensiune mai mare? In functie de cat de pofticios esti, poti alege forma de copt potrivita. La AmbalajMarket iti oferim forme pentru cozonac cu o dimensiune de pana la 25 de cm lungime.
Material – chiar daca in trecut erau folosite pentru cozonac strict tavile din fonta, in prezent se utilizeaza cu succes forme din aluminiu, de unica folosinta, din mai multe motive. Unul dintre cele mai importante este acela ca poti oferi cozonacul in forma in care s-a copt sau il poti vinde cu totul, daca ai o afacere de livrari cozonaci sau prajituri. In plus, il poti depozita mai usor si il poti taia direct in forma de unica folosinta, fara sa mai faci firimituri peste tot. Aluminiul are si o capacitate mare de a conduce caldura in toata tava, astfel ca produsele se coc uniform si destul de rapid, fara sa se arda, pentru ca acest material lucios reflecta caldura.
Forme de copt cozonaci – Versatilitatea este foarte importanta
Atunci cand alegi o forma de copt pentru cozonac este indicat sa o faci gandindu-te ca mai poti folosi forma respectiva si in alte scopuri, nu doar de Craciun sau Paste, cand, de regula, pregatesti cozonaci. Spre exemplu, formele de copt pentru cozonaci se pot preta si pentru checuri, dar si pentru un banana bread. In plus, daca te rasfeti pe tine si pe cei ai casei destul de des cu paine facuta in casa, poti de asemenea sa alegi o forma de cozonac careia sa-i dai si aceasta utilitate.
Un alt criteriu important este cel legat de pret, pentru ca oamenii se uita din ce in ce mai mult la pret cand fac achizitii. In cazul unei forme de copt, este foarte buna ideea celor de unica folosinta, la set, iar astfel te poti bucura de un pret per bucata mai mult decat convenabil si vei putea economisi pentru cadourile de sarbatori.
In concluzie, o forma de unica folosinta, din aluminiu, este esentiala pentru a pregati cozonaci perfect rumeniti si gustosi, cu care sa-i rasfeti pe cei dragi la masa de Craciun sau de Revelion.
Vezi oferta de forme de copt de la Ambalaj Market, pentru a te bucura de produse cu un excelent raport calitate-pret!